Optredens

De Iris Hond Foundation brengt muziek naar plaatsen waar dat niet vanzelfsprekend is, zoals daklozencentra, ziekenhuizen of gevangenissen. Plekken waar muziek vaak geen plek heeft, maar veel kan betekenen. Daarom treedt concertpianist Iris Hond het hele jaar door op namens haar stichting, waarbij ze niet alleen muziek maakt, maar ook vertelt over haar eigen leven en met de aanwezigen in gesprek gaat.

 

Iris heeft de afgelopen jaren tientallen instellingen bezocht. Hier vindt u een selectie van deze bezoeken.

 

Daklozendiner

Al tijdens haar studie in Den Haag nodigde Iris dak- en thuislozen uit voor een Kerstdiner bij haar thuis. Wat begon als een klein diner voor een handvol mensen groeide al snel uit tot een volwaardig evenement met eten, drinken, muziek en speciale cadeaus zoals warme kleding en cadeau's voor de kinderen.

In 2017 heeft Iris de Iris Hond Foundation opgericht. In dat jaar heeft ze in den Haag voor het eerst een Kerstdiner op locatie georganiseerd voor 150 dak- en thuislozen en minima. Het Iris Hond Foundation Kerstdiner is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks even waar meer dan 500 mensen worden getrakteerd op een avond met eten, muziek, kleding en speciale aandacht voor de kinderen.

Omdat er in 2020 als gevolg van de coronacrisis geen gezamenlijk Kerstdiner mogelijk is organiseert de Iris Hond Foundation dit jaar een speciale avond waar de mensen die het diner normaal hadden bezocht een speciaal samengesteld pakket met eten, drinken, kleding en cadeaus meekrijgen.